:..Aux Plug not working..:

Talk about issues and questions specific to the FJR here.
Post Reply
User avatar
hANNAbONE
Squid
Posts: 19
Joined: Wed Dec 18, 2019 1:02 pm
FJRModel: 2014 FJR 1300A
Location: Versailles, IN 47042
x 20
x 8

:..Aux Plug not working..:

Post by hANNAbONE » Tue Jan 14, 2020 10:19 am

Glovebox plug on my 2014"A" isn't working. [GRRRRRRRRRRRRRRRRRr..!!]

I've checked and changed the fuse 3A

Still no go.

The group have any ideas??

TIA
hANNAbONE
...where hiways 421 & 50 kiss...
Versailles, Indiana
2014 FJR "A" Red-Head

User avatar
FJRoss
Veteran
Posts: 413
Joined: Sat Apr 14, 2018 7:41 pm
FJRModel: 2011 A
Location: Fredericton NB (Canada)
x 85
x 258

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by FJRoss » Tue Jan 14, 2020 10:54 am

You got the right fuse, I assume?
Note: Only powered with ignition on.

Other than that, I can't help.

User avatar
hANNAbONE
Squid
Posts: 19
Joined: Wed Dec 18, 2019 1:02 pm
FJRModel: 2014 FJR 1300A
Location: Versailles, IN 47042
x 20
x 8

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by hANNAbONE » Tue Jan 14, 2020 12:02 pm

yeah - tried all that, bike on etc.

Thx for the reply

I do have a YES thru late September, prolly hafta take it in.
hANNAbONE
...where hiways 421 & 50 kiss...
Versailles, Indiana
2014 FJR "A" Red-Head

User avatar
nfa1eab
Casual Rider
Posts: 60
Joined: Thu Oct 03, 2019 8:01 am
FJRModel: 2015 ES
x 5
x 74

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by nfa1eab » Tue Jan 14, 2020 12:06 pm

Have you tested with a volt meter, or just like a USB plug-in device? I had a USB plug-in that was bad, socket was actually working.

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

raYzerman loved this
I spent most of my money on guns, motorcycles, women, and whiskey. The rest I just wasted!

User avatar
ionbeam
Contributor
Veteran
Posts: 1368
Joined: Mon Feb 04, 2013 7:14 am
FJRModel: '15ES in Low-Viz Assfault Gray
Location: Sandown, NH
x 276
x 2178

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by ionbeam » Tue Jan 14, 2020 12:55 pm

Even though the schematic isn't clear about it, there is a coupler for the Aux Power plug behind the fairing. There are three couplers in the same spot, the Left Turn Signal, the Aux Power Coupler and the Accessory Box Solenoid coupler. These couplers are shown in section 2 of the FSM Cable Routing. Item 14 below:

Img coming soon. Dunno why normally good Smugmug is slow today.

Image

The power for coupler 14 comes directly from the Aux Power fuse.
Last edited by ionbeam on Tue Jan 14, 2020 1:23 pm, edited 3 times in total.

User avatar
extrememarine
HMFIC
Veteran
Posts: 3736
Joined: Sun Jan 13, 2013 12:17 pm
FJRModel: 2009 FJR
Location: SE Michigan
x 291
x 2862

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by extrememarine » Tue Jan 14, 2020 12:58 pm

Edit - what Alan (ionbeam) said...


Next steps would be to pull the side panel and check to ensure that the plug on the back side of the outlet didn't come off or loose. From there, trace the wire back through the harness, checking connectors, etc.

Any other work done on the bike lately?

Tech day in the spring here in Michigan (most likely)- bring it, we'll keep Barry away from it and sort it out...

Wayne
Ride There!
-Wayne aka asphalt surfer...

IBA#60836

#Peteyismyhero

User avatar
raYzerman
Contributor
Veteran
Posts: 3999
Joined: Mon Mar 18, 2013 10:49 am
FJRModel: 2014 A Root Beer, 2009 CBF1000A
Location: Millgrove, Ontario, CA
x 1025
x 2830

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by raYzerman » Tue Jan 14, 2020 1:53 pm

That wire will handle 5A, so you can put a 5A fuse in it if you want... use voltmeter.... check any USB or device you have plugged into it. Should be no need to go fishing for connectors.....
Keep yer stick on the ice........... (Red Green)
Duct tape can't fix stupid, but it can sure muffle the sound.

User avatar
escapefjrtist
Veteran
Posts: 469
Joined: Sat Jan 19, 2013 12:51 pm
FJRModel: '15 FJR 1300A
Location: Snohomish WA
x 406
x 336

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by escapefjrtist » Tue Jan 14, 2020 4:38 pm

Confirm the socket is hooked up and a PO hasn’t repurposed it...

~G
IBA34365
'15 FJR-USD-A
'18 Tenere

User avatar
hANNAbONE
Squid
Posts: 19
Joined: Wed Dec 18, 2019 1:02 pm
FJRModel: 2014 FJR 1300A
Location: Versailles, IN 47042
x 20
x 8

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by hANNAbONE » Tue Jan 14, 2020 5:41 pm

nfa1eab wrote:
Tue Jan 14, 2020 12:06 pm
Have you tested with a volt meter, or just like a USB plug-in device? I had a USB plug-in that was bad, socket was actually working.

Sent from my SM-T813 using Tapatalk
I've tried three different adapters plugged in, with the ignition switch "on"

haven't tried the volt meter, that's a good idea.
hANNAbONE
...where hiways 421 & 50 kiss...
Versailles, Indiana
2014 FJR "A" Red-Head

User avatar
hANNAbONE
Squid
Posts: 19
Joined: Wed Dec 18, 2019 1:02 pm
FJRModel: 2014 FJR 1300A
Location: Versailles, IN 47042
x 20
x 8

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by hANNAbONE » Tue Jan 14, 2020 5:43 pm

ionbeam wrote:
Tue Jan 14, 2020 12:55 pm
Even though the schematic isn't clear about it, there is a coupler for the Aux Power plug behind the fairing. There are three couplers in the same spot, the Left Turn Signal, the Aux Power Coupler and the Accessory Box Solenoid coupler. These couplers are shown in section 2 of the FSM Cable Routing. Item 14 below:

Img coming soon. Dunno why normally good Smugmug is slow today.

Image

The power for coupler 14 comes directly from the Aux Power fuse.
Yes, good to know and thanks for that schematic.

I'll get under the front end and see if things are still buttoned up tight.

Great idea - many thanks.!
hANNAbONE
...where hiways 421 & 50 kiss...
Versailles, Indiana
2014 FJR "A" Red-Head

User avatar
hANNAbONE
Squid
Posts: 19
Joined: Wed Dec 18, 2019 1:02 pm
FJRModel: 2014 FJR 1300A
Location: Versailles, IN 47042
x 20
x 8

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by hANNAbONE » Tue Jan 14, 2020 5:44 pm

extrememarine wrote:
Tue Jan 14, 2020 12:58 pm
Edit - what Alan (ionbeam) said...


Next steps would be to pull the side panel and check to ensure that the plug on the back side of the outlet didn't come off or loose. From there, trace the wire back through the harness, checking connectors, etc.

Any other work done on the bike lately?

Tech day in the spring here in Michigan (most likely)- bring it, we'll keep Barry away from it and sort it out...

Wayne
PO didn't mention anything about anything repurposed, albeit that could be the culprit.

I'll chase that down too.

I might just wait for the TechDay to figure it out too...great idea.!

Thanks for the reply
Last edited by hANNAbONE on Tue Jan 14, 2020 5:47 pm, edited 1 time in total.
hANNAbONE
...where hiways 421 & 50 kiss...
Versailles, Indiana
2014 FJR "A" Red-Head

User avatar
hANNAbONE
Squid
Posts: 19
Joined: Wed Dec 18, 2019 1:02 pm
FJRModel: 2014 FJR 1300A
Location: Versailles, IN 47042
x 20
x 8

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by hANNAbONE » Tue Jan 14, 2020 5:45 pm

escapefjrtist wrote:
Tue Jan 14, 2020 4:38 pm
Confirm the socket is hooked up and a PO hasn’t repurposed it...

~G
I'
I
I'll climb under there and see what gives...Thanks for the reply
hANNAbONE
...where hiways 421 & 50 kiss...
Versailles, Indiana
2014 FJR "A" Red-Head

User avatar
hANNAbONE
Squid
Posts: 19
Joined: Wed Dec 18, 2019 1:02 pm
FJRModel: 2014 FJR 1300A
Location: Versailles, IN 47042
x 20
x 8

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by hANNAbONE » Tue Jan 14, 2020 5:46 pm

raYzerman wrote:
Tue Jan 14, 2020 1:53 pm
That wire will handle 5A, so you can put a 5A fuse in it if you want... use voltmeter.... check any USB or device you have plugged into it. Should be no need to go fishing for connectors.....
really -- 5A -- welp, with that I might get back into the fuse dept and spice up that connection.

Thanks for your reply.
hANNAbONE
...where hiways 421 & 50 kiss...
Versailles, Indiana
2014 FJR "A" Red-Head

User avatar
Uncle Hud
Veteran
Posts: 2580
Joined: Thu Dec 08, 2016 1:52 pm
FJRModel: 2015 ES, scratched and gouged
Location: Smyrna, metro Atlanta
x 3511
x 1358

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by Uncle Hud » Wed Jan 15, 2020 11:04 am

Recently swapped mine out for two-port USB. Not an easy task, but ionbeam is correct: there is a diconnect coupling up high behind the pairing, and mine was thickly covered in road grime. A cleaning might be in order, after you check it for 12vdc with the ignition switch on.
_________________ You can't get into trouble in second gear. _________________

User avatar
Bounce
Veteran
Posts: 1003
Joined: Sat Jan 19, 2013 10:19 am
FJRModel: 2003
x 689
x 420

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by Bounce » Wed Jan 15, 2020 11:31 am

hANNAbONE wrote:
Tue Jan 14, 2020 5:46 pm
raYzerman wrote:
Tue Jan 14, 2020 1:53 pm
That wire will handle 5A, so you can put a 5A fuse in it if you want... use voltmeter.... check any USB or device you have plugged into it. Should be no need to go fishing for connectors.....
really -- 5A -- welp, with that I might get back into the fuse dept and spice up that connection.

Thanks for your reply.
I would never try to "out think" the engineers that spec's the fuse for that circuit. DO NOT OVERLOAD IT by swapping in a higher amp fuse. Why not just stuff a penny in there instead? Because it's unwise.

User avatar
Cav47
Veteran
Posts: 1563
Joined: Sun Feb 16, 2014 7:42 pm
FJRModel: 2015 ES well appointed FJR
2012 KLX 250S
04 ABS well farkled rocket ship SOLD
Location: Central Illinois.
x 2779
x 1855

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by Cav47 » Wed Jan 15, 2020 11:38 am

Bounce wrote:
Wed Jan 15, 2020 11:31 am
hANNAbONE wrote:
Tue Jan 14, 2020 5:46 pm
raYzerman wrote:
Tue Jan 14, 2020 1:53 pm
That wire will handle 5A, so you can put a 5A fuse in it if you want... use voltmeter.... check any USB or device you have plugged into it. Should be no need to go fishing for connectors.....
really -- 5A -- welp, with that I might get back into the fuse dept and spice up that connection.

Thanks for your reply.
Why not just stuff a penny in there instead?
Duh, Pennies don't fit. Dimes are much closer. That is what I use.
Bounce loved this
I often have found myself when I was not looking, nor did that discovery take place where I thought it would!

Image

wheatonFJR
Contributor
I post more than I ride
Posts: 11076
Joined: Wed Jan 16, 2013 6:10 pm
FJRModel: 2013 -"Lucky13" -motoman break-in by jwilly...
Location: Travelers Rest, SC
x 14089
x 6514

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by wheatonFJR » Wed Jan 15, 2020 11:45 am

Cav47 wrote:
Wed Jan 15, 2020 11:38 am
Bounce wrote:
Wed Jan 15, 2020 11:31 am
hANNAbONE wrote:
Tue Jan 14, 2020 5:46 pm


really -- 5A -- welp, with that I might get back into the fuse dept and spice up that connection.

Thanks for your reply.
Why not just stuff a penny in there instead?
Duh, Pennies don't fit. Dimes are much closer. That is what I use.
This forum is awesome. THANKS!
Indian name: Rain Pussy

User avatar
raYzerman
Contributor
Veteran
Posts: 3999
Joined: Mon Mar 18, 2013 10:49 am
FJRModel: 2014 A Root Beer, 2009 CBF1000A
Location: Millgrove, Ontario, CA
x 1025
x 2830

Re: :..Aux Plug not working..:

Post by raYzerman » Wed Jan 15, 2020 7:00 pm

Bounce wrote:
Wed Jan 15, 2020 11:31 am
hANNAbONE wrote:
Tue Jan 14, 2020 5:46 pm
raYzerman wrote:
Tue Jan 14, 2020 1:53 pm
That wire will handle 5A, so you can put a 5A fuse in it if you want... use voltmeter.... check any USB or device you have plugged into it. Should be no need to go fishing for connectors.....
really -- 5A -- welp, with that I might get back into the fuse dept and spice up that connection.

Thanks for your reply.
I would never try to "out think" the engineers that spec's the fuse for that circuit. DO NOT OVERLOAD IT by swapping in a higher amp fuse. Why not just stuff a penny in there instead? Because it's unwise.
Suggested reading.... wire gauges and amperages. It ain't a penny.
Keep yer stick on the ice........... (Red Green)
Duct tape can't fix stupid, but it can sure muffle the sound.

Post Reply